Közélet

Nézőpont: az ellenzéki pártok tagadják a migráció jelenségét és veszélyét

Nézőpont: az ellenzéki pártok tagadják a migráció jelenségét és veszélyét

2017. szeptember 16., szombat
Nézőpont: az ellenzéki pártok tagadják a migráció jelenségét és veszélyét

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a magyarországi ellenzéki, különösen balliberális pártok korábban tagadták, manapság pedig egyre kevésbé mernek beszélni a tömeges illegális migráció jelenségéről, annak veszélyéről.

Az elemző az M1 aktuális csatorna szombati műsorában azt mondta, hogy az ellenzéki pártok 2015-ben először tagadták a jelenséget, azt hangoztatták, hogy ez álprobléma. Voltak, akik azt mondták, bevándorlók ezreit kell befogadni.

Gyurcsány Ferenc

, a Demokratikus Koalíció elnöke - aki még otthonába is befogadott migránsokat - azt mondta, szerinte a migráció jó Magyarországnak - említett példákat Deák Dániel. Felhívta a figyelmet arra, hogy főként a balliberális pártok egyértelműen bevándorláspárti, befogadó politikát képviseltek. Ehhez hasonlóan a balliberális politikusok a kötelező betelepítési kvóta kapcsán kialakult vitában is tagadták a jelenséget, és elfogadó álláspontot képviseltek. Mindeközben a választópolgárok azt látták, hogy százezrével érkeztek az illegális bevándorlók, ez feszültségeket okozott az országokban, s európai uniós szintű probléma alakult ki.

Deák Dániel

szerint emiatt az ellenzéki politikusok már nem mernek erről beszélni. Azt viszont például az MSZP és a DK politikusai továbbra is tagadják, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között kapcsolat van, márpedig a 2014 óta elkövetett halálos kimenetelű terrorcselekmények mindegyikét bevándorlók vagy bevándorló hátterű emberek követték el - hangoztatta Deák Dániel, hozzátéve: az e tényeket tagadó politikusok a valósággal mennek szembe. A Nézőpont kutatója szerint az, hogy az MSZP történelmi mélyponton van, az is nagymértékben annak következménye, hogy a szocialisták bevándorláspárti politikát képviselnek. Deák Dániel kitért arra is, hogy a Jobbik érdekes pályát járt be az illegális bevándorlás kapcsán. Kezdetben

Vona Gábor

, a Jobbik elnöke volt a leginkább bevándorlásellenes politikus. Később viszont az alaptörvény-módosítást is "megpuccsolta", s azt mondta, pár ezer ember befogadásán el is lehetne gondolkodni. Mindezek a Jobbikon belül feszültséget eredményeztek, szavazóik pedig elbizonytalanodtak - fejtette ki az elemző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.