Közélet

Kövér László fogadta a luxemburgi képviselőház elnökét

Kövér László fogadta a luxemburgi képviselőház elnökét

2017. szeptember 26., kedd
Kövér László fogadta a luxemburgi képviselőház elnökét

Kövér László házelnök kedden az Országházban fogadta Mars di Bartolomeót, a luxemburgi képviselőház elnökét - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtóirodája.

A felek az Európát és az Európai Uniót érintő kérdéseket, aktuális kihívásokat vitatták meg. A közlés szerint

Kövér László

kijelentette, hogy Magyarország kiegyensúlyozott és konstruktív kapcsolatokra törekszik a Luxemburgi Nagyhercegséggel, kormányközi és gazdasági kapcsolataink mellett a parlamenti együttműködés szorosabbra fűzésében is érdekeltek vagyunk. A házelnök hozzátette, hogy az Országgyűlés továbbra is nyitott a regionális együttműködés erősítésére, beleértve a V4-ek és a Benelux országok törvényhozásai közötti kapcsolatépítést. A luxemburgi képviselőház elnöke is elkötelezettségét fejezte ki a kétoldalú parlamenti kapcsolatok elmélyítése mellett, és a házelnöki további eszmecseréken túl a bizottságok és a baráti tagozatok közötti találkozókat is szorgalmazta.

Mars di Bartolomeo

személyében először tett hivatalos látogatást Magyarországon a Luxemburgi Nagyhercegség Képviselőházának elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.