Közélet

Kívülről akarják megbuktatni Botkát

Kívülről akarják megbuktatni Botkát

2017. szeptember 28., csütörtök
Kívülről akarják megbuktatni Botkát

A Magyar Progresszív Mozgalom szerint Botka Lászlónak hátrébb kell lépnie. Ezt a mozgalom vezetője, Tarjányi Péter jelentette ki, s azt is hozzátette, Botka magának kereste a bajt.

A Magyar Progresszív Mozgalom célja, hogy egy pártok felett álló, baloldali miniszterelnök-jelöltet építsenek fel, aki mögé be tudnak sorakozni az ellenzék pártjai - mondta

Tarjányi

az MPM bemutatkozó sajtóeseményén. Erre határidőt tűztek ki: október végéig szeretnék megtalálni a jelöltet, s a jelek szerint A, B és C tervük is van, mégsem személyben gondolkoznak egyelőre -

írja a hvg.hu

. A mozgalomban Tarjányi mellett szerepet vállal

Lattmann Tamás

nemzetközi jogász, aki az elmúlt két napban állt elő azzal, hogy

ő lett volna a négy baloldali párt közös miniszterelnök-jelöltje

, ám Botka László érkezése keresztbe húzta a számításokat. Hiába ígért korábban Botka László kettessel kezdődő két számjegyű támogatottságot, a szocialisták jelenleg kilenc százalék ponton állnak.

Bodnár Zoltán

, a liberálisok korábbi főpolgármester-jelöltje kijelentette, Botkával nem lehet nyerni, mert nem alkalmas szereplő, Lattman pedig azt is hozzátette, hogy a szegedi polgármester magának kereste a bajt. Tarjányi Péter nemrég jelentette be a Magyar Progresszív Mozgalom létrehozását, azzal az igénnyel, hogy létrehozza az ellenzéki pártok közti együttműködést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.