Közélet

Folytatódik a gyakorlati program a törvényszéken

Folytatódik a gyakorlati program a törvényszéken

2017. szeptember 28., csütörtök
Folytatódik a gyakorlati program a törvényszéken

A Szegedi Törvényszék a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Karrier Irodájával 2006-ban megkötött együttműködési megállapodás alapján idén is fogad egyetemi hallgatókat szakmai gyakorlatra.

Jelenleg nyolc hallgató három hónapos időtartamban ismerkedik a törvényszéken folyó munkával. A joghallgatókat

Tárkány-Szűcs Babett

, a Szegedi Törvényszéke elnöke köszöntötte, egyben röviden tájékoztatta őket a bíróságon zajló kiemelt programokról, a fogalmazóvá válás feltételeiről és rövid betekintést adott a bírói és igazságügyi alkalmazotti életpálya rendszerébe. A hallgatók a titoktartási nyilatkozat megtétele után büntető és polgári ügyszakban tárgyaló tanácsokhoz beosztva teljes „munkaidőben” vesznek részt a munkában, míg ez idő alatt az egyetemi tanulmányi követelményeiket egyéni tanrend alapján teljesítik. A Szegedi Törvényszék az elmúlt évekhez hasonlóan, tanévenként két ciklusban, 3-3 hónapos időtartamban fogad joghallgatókat szakmai gyakorlati ismereteik bővítése céljából. A jelentkezés során előnyt jelent a jó tanulmányi eredmény, a szakmai érdeklődés és a motiváltság bemutatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.