Közélet

Bográcsban végezték a kakasok Kiskundorozsmán

Bográcsban végezték a kakasok Kiskundorozsmán

2017. szeptember 11., hétfő
Bográcsban végezték a kakasok Kiskundorozsmán

Családok, barátok és munkahelyi közösségek ragadtak fakanalat Kiskundorozsmán, ahol a hagyományoknak megfelelően ismét megrendezték a kakaspörkölt-főző versenyt.

Elmaradhatatlan program Kiskundorozsmán az őszi kakasfőző esemény. Elsődleges cél a kikapcsolódás, kapcsolatteremtés, a közösségi program által lehetőséget teremteni arra, hogy a dorozsmaiak jobban megismerjék egymást. Az idei eseményen több mint hatszáz kilogrammnyi húsból készültek a finomabbnál finomabb ételek. A hatvan bográcsban rendre pörkölt főtt, a Dorozsmai Nefelejts Bölcsőde képviseletében főző csapat levest készített. A városrész két önkormányzati képviselőjének összefogásában megvalósuló programon több mint ezren vettek részt. A szervezők remélik, a jövőben még nagyobb méreteket ölthet, még több érdeklődő mellett adhatnak helyet a már nagy hagyománnyal bíró kezdeményezésnek. A dorozsmai eseményen a főzést számos kiegészítő program tette még színesebbé. Többek között idén is megrendezték a kakasfuttatást.

Fotók: Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.