Közélet

Betett Botkának Szél indulása

Betett Botkának Szél indulása

2017. szeptember 5., kedd
Betett Botkának Szél indulása

Szél Bernadett kormányfő-jelöltsége végképp meghiúsította Botka László azon tervét, hogy ő legyen a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt - írja az Európa Kávézó blog.

Megbukott

Botka László

stratégiája, mellyel az volt a célja, hogy közös listára vigye a demokratikus ellenzéket - olvasható az

Európa Kávézó blog

írásában.

Szél Bernadett

a Lehet Más a Politika,

Karácsony Gergely

a Párbeszéd,

Vona Gábor

pedig a Jobbik színeiben hívja ki

Orbán Viktor

kormányfőt tavasszal, ami korrigálhatatlanul nehéz helyzetbe hozza a szocialista miniszterelnök-jelöltet. A hitelét vesztett szegedi polgármester úgy indult meg a választási harcba, hogy 2018-ban ő lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, közös listával, míg közben egymillió új szavazót hoz. Kilenc hónap elteltével a következő a mérleg: 200 ezer elvesztett támogató és az összes potenciális szövetséges elriasztása. Az LMP mostani bejelentése egyértelművé teszi, hogy nem akar közösködni Botkával, mint ahogy a Momentum sem, illetve

Gyurcsány Ferenc

kitartó sározásával a Demokratikus Koalíciót is elmarta maga mellől Botka.

Bokros Lajos

viszont a DK-val tárgyal, tehát inkább választja a már bukott miniszterelnököt a leendő bukott miniszterelnök-jelölttel szemben. A Liberálisokkal, az Együttel és a Párbeszéddel még nem veszett össze a szegedi polgármester, bár korábban már kifejtette nem épp pozitív gondolatait a kispártokról. Főleg nem reális az együttműködés annak tekintetében, hogy a két utóbbi párt egymással tárgyal, valószínűleg nem lesz számukra szimpatikus a beváltatlan ígéreteivel pártját is magával rántó szocialista politikus. Az Európa Kávézó kiemelte: Botka előtt nem sok lehetőség maradt, vagy tovább viszi ezen az úton a pusztulásba az MSZP-t, vagy stratégiát vált, ami tovább tépázná most sem túl acélos megbízhatóságát. "De lehet az is út, hogy tudomásul veszi, hogy több lista indul, de tevékeny részt vállalhat abban, hogy a 106 egyéni körzetben egy jelölt induljon a Fidesz és a Jobbik ellen" - írja a blog. Az idő viszont telik, az z MSZP-nek pedig döntenie kell, hogy elbírja-e a párt a felelősséget kudarcért, hogy Orbán marad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.