Közélet

Befektetés-ösztönzés megyei koordinációval

Befektetés-ösztönzés megyei koordinációval

2017. szeptember 27., szerda
Befektetés-ösztönzés megyei koordinációval

Elindította befektetés-ösztönzési honlapját a Csongrád Megyei Önkormányzat, melynek célja, hogy Csongrád megyét láthatóvá tegye a befektetői térképen. A jelenlegi tartalom bővítése és pontosítása a tevékenység előrehaladásával párhuzamosan folyamatosan történik majd, melyhez a megye feltétlenül számít a települési polgármesterek segítő együttműködésére.

A Csongrád Megyei Önkormányzat fontosnak tartja, hogy összefogja és koordinálja a megye településeinek befektetés-ösztönzési tevékenységét, így segítve a térség jövőbeni fejlődését. A hazánkba érkező külföldi befektetői igényeket a Magyar Befektetési Ügynökség (HIPA) kezeli, a konkrét, kiajánlható területek megkeresése rajtuk keresztül történik, ők lépnek kapcsolatba a lehetséges céltelepülésekkel. A megyei önkormányzat és elnöke kiemelten fontosnak tartja az Ügynökséggel történő szoros szakmai és operatív együttműködést, melynek egy fontos eleme, hogy láthatóvá kell tenni Csongrád megyét a befektetési térképen. Ahogyan

Kakas Béla

elnök fogalmazott: „A magyar és külföldi befektetők, vállalkozások a számukra legmegfelelőbb adottságokkal bíró területet választják üzleti terveik megvalósításhoz. Éppen ezért nekünk az a feladatunk, hogy rendszerbe foglaljuk és bemutassuk nekik azt, mitől vonzó a térségünk és miért érdemes bennünket választani. Megyénk polgármesterei közül sokan már eddig is komoly energiát és munkát fektettek abba, hogy belföldi vagy külföldi fejlesztéseket csábítsanak a saját településükre. Most segíteni szeretnénk ezt a befektető akviráló tevékenységüket. Eldöntöttük, hogy létrehozunk és működtetünk egy olyan online felületet, mely összegyűjti a megyei települések konkrét befektetési célra kiajánlható területeit, egyéni adottságait, erősségeit, s ezeket egy közös adatbázisban kezelve szakmai segítséget nyújt a településeknek a lehetséges befektetők informálásában, kiszolgálásában.” A fenti cél érdekében készítette el a Csongrád Megyei Önkormányzat a megye befektetés-ösztönzési

honlapját

, melyet a napokban tett elérhetővé a nyilvánosság számára is. A honlap tartalma folyamatosan bővül a beérkező adatok alapján, melyek egy része mindenki számára elérhető lesz egy lekérdezhető térképi megjelenítés formájában is. A megyei önkormányzat munkatársai többek között ennek az eszköznek az alkalmazásával is támogatni kívánják a Magyar Befektetési Ügynökséggel (HIPÁ) történő együttműködést.

A Csongrád Megyei Önkormányzat befektetés-ösztönzési tevékenységét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által finanszírozott Megyei Paktum projekt keretein belül kezdi meg, azonban hosszú távra tervez berendezkedni a feladatra, mely minőségi munkahelyek teremtésével segíthet a jól képzett megyei munkaerő megtartásában, vonzásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.