Közélet

Társukat bántalmazó fogvatartottak ellen emeltek vádat

Társukat bántalmazó fogvatartottak ellen emeltek vádat

2017. augusztus 2., szerda
Társukat bántalmazó fogvatartottak ellen emeltek vádat

Vádat emeltek két Nagyfán fogva tartott férfival szemben, akik besúgással gyanúsították meg, és bántalmazták társukat - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfiakat aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A vádlottak egyike a bűncselekményt különös visszaesőként, társa erőszakos többszörös visszaesőként követte el. A vádirat szerint a férfiak a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumában töltötték jogerős szabadságvesztésüket, amikor tavaly június 6-án áthívták zárkájukba a sértettet, akit besúgással gyanúsítottak meg. Azt mondták, a sértett úgy tudja ezt jóvá tenni, ha a felesége kábítószert juttat be a börtönbe. A férfi a kérést elutasította, ezért a vádlottak megverték, majd megfenyegették, hogy senkinek se merjen a történtekről szólni. A fegyőrök este észrevették a férfi sérüléseit, és kórházba vitték. A vádlottak, miután a sértett visszatért, újból megfenyegették a férfit, hogy besúgása miatt kiirtják a családját, és ismét megverték. A sértett a bántalmazás miatt másnap rosszul lett; kiderült, hogy súlyos sérüléseket szenvedett, eltörött egy bordája és az egyik szemgödre - közölte a csoportvezető ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.