Közélet

Reök-ös plakátokból nyílt tárlat a Reöknél

Reök-ös plakátokból nyílt tárlat a Reöknél

2017. augusztus 4., péntek
Reök-ös plakátokból nyílt tárlat a Reöknél
reok_tarlat008kf

A jubileumát ünneplő Reök-palota az elmúlt egy évtized legérdekesebb kiállításait eleveníti fel új szabadtéri tárlatán. A megnyitón elhangzott, jövő tavasszal húsz millióból újulhat meg a szecessziós palota.

Tíz évvel ezelőtt, 2007-ben nyitotta meg kapuit Szeged legszebb szecessziós palotájában a REÖK, vagyis a Regionális Összművészeti Központ. A

jeles évfordulóra

a kortárs képzőművészeteknek teret adó kiállítóház különleges tárlatokkal és programokkal készült, jelenleg épp a szürrealizmus atyjának

Salvador Dalínak az alkotásait lehet megcsodálni az épületben

.

reok_tarlat007kf

A jubileumhoz egy szabadtéri kiállítás is kapcsolódik, amelyet az elmúlt tíz év legemlékezetesebb kiállításainak a plakátjaiból állítottak össze.

Botka László

polgármester a megnyitón emlékeztetett, hogy 2004-ben döntött a város arról, hogy a szecessziós épületet felújítják és művészeti központként üzemeltetik. Akkor Szegeden egy kulturális felújítási és építési programot is hirdettek, amelynek keretében megépült az Agóra, megszépült a Kisszínház, és több városrészben épültek vagy újultak meg művelődési központok. Botka László elmondta, eddig több mint 160 kiállításnak adott otthont a Reök, és mivel már egy évtizede folyamatosan kínálnak programokat, ideje kicsit megújítani is. Úgy fogalmazott, nincs születésnap ajándék nélkül, ami jelen esetben nagyjából 20 millió forint, amiből megújulhat jövő év tavaszán az épület. A Reök előtti plakátkiállítás október 4-éig tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.