Közélet

Mire elég két év?

Mire elég két év?

2017. augusztus 24., csütörtök
Mire elég két év?
politika_evolucio_kep

Megalakulásának második évfordulóját ünnepelte augusztus 20-án a vajdasági Magyar Mozgalom civil szerveződés. Az összejövetel egészen más hangulatban telt, mint két éve.

2015. augusztus 20-án, Szent István napján megalakult a Magyar Mozgalom civil szerveződés a palicsi Vigadóban, a szervezők becslése szerint több mint 250 alapítótag személyes részvételével - írja a

Jó Reggelt Vajdaság portál

.

Korhecz Tamás

alapító ekkor a vajdasági magyar közélet megújítását tűzte ki a szervezet céljául. "Nincs hatalmunk, nincs pénzünk, de van hitünk és vannak elveink" - fogalmazott Palicson Korhecz. Alkotmánybíróként a hite megkopott, az elveket otthon hagyta, a pénzt meg felmarkolta. A Magyar Mozgalom egyéves fennállását családi piknikkel ünnepelte a Rózsa Major Tanyán, amely történetesen

Szilágyi Dorottya

, az MM alapító (bár azóta elveszett)

Varga László

kedves, szintén alapító feleségének a tanyája. Az itt összegyűlt körülbelül hatvan ember közösen értékelte a szervezet első évét. Addigra már lezajlottak a 2016. áprilisában megtartott országos és tartományi választások, bizony a civil szerveződés is politikai színtérre lépett, aztán csúnyán lebukott az 1611 hamisított aláírás begyűjtésével. 2017-ben augusztus 20-án a szervezet megkoszorúzta Szent István szobrát Horgoson. Kevesebb mint húsz ember részvételével. A Magyar Mozgalom januárban megtartott évértékelőjükön a vezetők elmondták, hogy a mozgalom következő évét az építkezés, a kapcsolatteremtés és az eddigieknél jóval erőteljesebb üzenetek közvetítése jellemzi majd. "Egy okos ember azt mondta nekem, hogy csendben kell dolgozni és kivárni, mert legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a munka beérjen. De ha nem jó alapokra építkeztél, ha nem volt jó az elképzelés, két év után már látod, ahogy megrepedeznek a falak, hullik a vakolat és dől össze az egész. Két év." - írja a portál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.