Közélet

Kovács Lászlót nem hívta meg Botka a szegedi találkozóra

Kovács Lászlót nem hívta meg Botka a szegedi találkozóra

2017. augusztus 29., kedd
Kovács Lászlót nem hívta meg Botka a szegedi találkozóra

Kovács László egykori MSZP-pártelnök és külügyminiszter nem kapott meghívást a Szegeden rendezett hétvégi MSZP pártrendezvényre - írja a hirado.hu. Az egykori vezető mindezek ellenére is kitart a párt mellett.

A

hírportál azt írja

,

Kovács László

szerint

a szegedi rendezvény

célja a

Botka László

mögé való felsorakozás volt, amire várta a meghívást, ám az nem érkezett meg. Mint elmondta: demokratákat és értelmiségieket hívtak meg elsősorban, akik a jelenlegi kormány leváltásában érdekeltek, ezért a jelek szerint ő egyik kategória alá sem sorolható be a jelenkori MSZP szerint. Hozzátette: az ember nem megy olyan helyre, ahova nem hívják. Az egykori MSZP-pártelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmesélte, hogy 2010 és 2014 között a „hozzá hasonlókat” a pártkongresszusokon a kamerák látókörén kívül ültették le, mert az akkori vezetőség úgy ítélte meg, hogy őket már szégyellni kell. Kovács László arról is beszélt: a szociáldemokráciával való szoros viszonya 1975-ben kezdődött, mikor a Kádár-rendszer idején megbízták, hogy kezdjen el dolgozni az MSZMP és a nyugati szocialista-demokrata pártok közötti kapcsolatok kiépítésén. Amikor a rendszerváltás előtt a párt kettévált, logikus volt számára, hogy alapító tag legyen

Horn Gyulával

együtt az MSZP pártban, ami mellett azóta is kitart. Kovács László arra a kérdésre, hogy jó jelöltnek tartja-e Botka Lászlót a párt élén, mindössze annyit reagált: „alkalmasnak tartom.” Véleménye szerint ugyanis az fontosabb, mint jónak lenni. Reményeit fejezte ki, hogy még ez év végén is Botka László lesz az MSZP-miniszterelnök jelöltje, ha azonban személyi változás történne, akkor még egy nála is alkalmasabbat és tehetségesebbet kíván a pozícióra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.