Közélet

Hungarikum Fesztivál: érték és minőség a Széchenyi téren + FOTÓK

Hungarikum Fesztivál: érték és minőség a Széchenyi téren + FOTÓK

2017. augusztus 11., péntek
Hungarikum Fesztivál: érték és minőség a Széchenyi téren + FOTÓK
hungarikum002kf

Italok, hentesáruk és egyéb kézműves remekek – idén is kiváló magyar termékek széles választékával találkozhatnak az érdeklődők Szegeden, a Hungarikum Fesztivál keretein belül.

A magyarsághoz és a magyar kultúrához szorosan köthető termékek legjavát vonultatják fel a meghívott kiállítók, így próbálják közelebb hozni ezeket a társadalomhoz. Egészen vasárnapig a kézműves termékek mellett többek között ősi magyar borvidékek remekeivel, őstermelők által előállított gasztronómiai különlegességekkel is megismerkedhetnek a Széchenyi térre kilátogatók. „Különleges ízvilág, mézédes, homokon terem” – foglalta össze röviden

Ürmös Márta

a szatymazi őszibarack jellegzetességeit, aki közben már kínálta is az érdeklődőket a „barack hazájában” termett gyümölccsel. Elmondta, hogy a fesztivál is egy remek alkalom arra, hogy a Szatymaz védjegyének számító termést tovább népszerűsítsék. Többen kimondottan azért látogatnak el a településre, hogy megkóstolhassák a lédús gyümölcsöt. A húsáruk is nagy népszerűségnek örvendenek a fesztiválra kilátogatók körében. A hagyományos ízeket kedvelők mellett az ínyencek is találhatnak kedvükre valót. „Szarvaskolbásszal készültünk elsősorban, de természetesen a sertésből készült kolbász, valamint libatepertő is színesíti a kínálatunkat. A szarvasból készült termék talán még nem annyira elterjedt, az érdeklődők kíváncsiságát azonban felkelti, a visszajelzések pozitívak” – emelte ki

Schmidt Attila

hozzátéve, a szarvashús egyedi ízeit megőrizve törekszenek úgy elkészíteni a terméket, hogy az széles körben befogadható legyen.

hungarikum006kf

Az italok sem maradhatnak ki a sorból, Zsombóról kézműves sörökkel készültek. „Világos sör, ír jellegű vörös sör, valamint meggysör teszi ki a repertoárt. Mindegyik egyedi ízvilágot képvisel, a favoritnak a meggysörünk mondható, amely igazi meggysör, meggyvelőn érlelve készítjük, nincs keserű utóíze” – ismertette

Óvári Tímea

. Véleménye szerint a kétezres években a fogyasztói kultúrában már kevésbé a mennyiség a mérvadó, sokan nyitottak az egyedi termékekre, amelyek eltérhetnek a megszokottól, ugyanakkor minőséget képviselnek. Az érdeklődőket a kiváló minőségi magyar termékek mellett egyéb kiegészítő programokkal is várják. A négynapos programsorban szerepelnek táncos produkciók, koncertek és egyéb ismeretterjesztő előadások is. A részletek

ide

kattintva érhetőek el.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.