Közélet

Csütörtökön ismét bejárhatjuk a szegedi Rotary-tanösvényt

Csütörtökön ismét bejárhatjuk a szegedi Rotary-tanösvényt

2017. augusztus 16., szerda
Csütörtökön ismét bejárhatjuk a szegedi Rotary-tanösvényt
rotary_tanosveny06_gs

Csütörtök délután kettőkor három szegedi Rotary Club közös szervezésében vehetünk részt a Gergő ligeti tanösvény bejárásán.

Pár évvel ezelőtt a Bertalan hídtól a Maros torkolatáig 5-7 kilométer hosszan alakított ki tanösvényt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. Az újszegedi természetben való barangolás elsődleges célja az, hogy a szegedieket közelebb hozza a természethez, azon belül is a Tisza páratlan élővilágához. A Tisza- és a Maros-parti árterek csodálatos növényeket és állatokat rejtenek. Emellett különleges méretű és fajtájú fákkal találkozhatnak az odalátogató polgárok. A szélsőséges időjárási viszonyoknak rendkívül ki van téve a Maros torkolata, illetve annak vonzáskörzete. Sokszor egy-egy nagy vihar után jelentősen átalakul, megváltozik a terület kinézete. A szegedi családok szívesen kirándulnak, piknikeznek itt, valamint a sportolni vágyó személyek szintén sűrűn járnak ide. A Szegedi Tudományegyetem biológia és földrajz szakos hallgatói már évek óta növény- és rovargyűjtésre használják a területet. Gyakran még osztálykirándulások helyszínéül is szolgál a Gergő liget és környéke. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a tanösvény sétára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.