Közélet

Bakondi: a belbiztonságot érinti a nem kormányzati szervezetek migrációs tevékenysége (FRISSÍTVE)

Bakondi: a belbiztonságot érinti a nem kormányzati szervezetek migrációs tevékenysége (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 15., kedd
Bakondi: a belbiztonságot érinti a nem kormányzati szervezetek migrációs tevékenysége (FRISSÍTVE)
bakondi02kf

A belbiztonságot fenyegeti azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az embercsempész hálózatokkal együttműködve segítik a migrációt - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden a közmédiának.

Elmondása szerint ezek a szervezetek az Olaszországban a közelmúltban elfogadott viselkedési kódexet sem akarják aláírni, és a magyar törvényeket sem akarják elfogadni. A magyar álláspont viszont az, hogy azon civil szervezetek működésének is átláthatónak kell lennie, amelyek részt vesznek a migrációs tevékenységekben - közölte

Bakondi György

. Hozzátette: nemcsak a tengeri, de a zöld határokon is tapasztalták már az NGO-k tevékenységét, ezért is fontos az átláthatóság. Ha ezek a szervezetek végrehajtják azt, amit a törvények előírnak, azzal nem állítható meg a tevékenységük, de legalább átlátható lesz, és ez nagy jelentőséggel bír - mondta Bakondi György. Közölte továbbá: az olasz NGO- és határvédelmi fordulat megerősítette a magyar kormányt abban, hogy a migrációt segítő, külföldről finanszírozott szervezetek nem titkolózhatnak, átláthatóvá kell válniuk, ezt a kabinet a Brüsszelnek küldött válaszlevelében is egyértelművé tették. A migránspárti nem kormányzati szervezetek tevékenysége és pénzügyi működése nemcsak a Földközi-tengeren, hanem Európa belsejében, így Magyarországon is sok kérdést felvet - mondta Bakondi György. Ha Brüsszelben már kezdettől meghallgatták volna a magyar kormány és miniszterelnök 10 pontos javaslatát, hogy a migránsok kérelmet az EU-n kívül kell elbírálni és a határokat meg kell védeni, akkor már sokkal korábban meg lehetett volna fékezni a tömeges illegális migrációt és meg lehetett volna akadályozni az embercsempészettel járó sok ezer halálesetet, több ezer ember életét meg lehetett volna menteni - hangsúlyozta a főtanácsadó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.