Közélet

Szimbolikus jelentőségű, hogy életben van-e az Iszlám Állam vezetője

Szimbolikus jelentőségű, hogy életben van-e az Iszlám Állam vezetője

2017. július 28., péntek
Szimbolikus jelentőségű, hogy életben van-e az Iszlám Állam vezetője

Szimbolikus jelentőségű, hogy életben van-e Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Államnak terrorszervezet vezetője, vagy sem, hiszen mind az Egyesült Államok, mind a közel-keleti államok "akkor tartják legyőzöttnek" a szervezetet, ha annak első számú vezetőjét megölik - mondta Csicsmann László, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán pénteken.

Jelezte: hasonlóképpen szimbolikus volt az Al-Kaida esetében Oszama bin Laden személye, hiszen hozzá hasonlóan Bagdadi is karizmatikus vezető, ezért "nem lebecsülendő" a jelentősége. Felidézte: az elmúlt hónapokban volt, hogy az amerikaiak, volt, hogy az oroszok jelentették be, hogy megölték Bagdadit, de egyik sem bizonyult igaznak, legutóbb, július közepén pedig egy szíriai emberi jogi szervezet jelezte a terrorista halálát. James Mattis amerikai védelmi miniszter szerint életben van Abu Bakr al-Bagdadi. Úgy fogalmazott: ha Bagdadit sikerül is megtalálni és megölni, az "nem jelenti az Iszlám Állam végét", a szervezet és ideológia túlélése szempontjából nem ez az egyetlen tényező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.