Közélet

Oktatási programot hirdetett az LMP Szegeden

Oktatási programot hirdetett az LMP Szegeden

2017. július 25., kedd
Oktatási programot hirdetett az LMP Szegeden
lmp_a megujulo_magyarorszagert_mj 001

Az egyetemeken tandíjmentességet és a közoktatási intézmények állami kézből önkormányzativá adását ígérik. Szegeden tartott sajtótájékoztatót a Lehet Más a Politika.

Az LMP a megyeszékhelyen népszerűsítette a Megújuló Magyarországért elnevezésű programjukat. Az ellenzéki párt szerint ma komoly morális és gazdasági problémák vannak, nagy a korrupció.

Kanász-Nagy Máté

, az LMP ifjúsági szakszóvivője kifejtette, új, atom nélküli energiapolitikát kívánnak, versenyképes béreket akarnak, s azt, hogy mindenki elérhesse céljait, amelynek része az oktatáspolitika átalakítása. „A költségvetés minden 100 forintjából 20-at az oktatásra költenénk” – magyarázta

Lopusni Zoltán

, az LMP Csongrád megyei elnöke. Kifejtette, mindenkinek joga van a diploma megszerzéséhez, ezért ingyenes felsőoktatást szeretnének. Az állam helyett az önkormányzatokat tennék meg az oktatási intézmények fenntartóivá. Kritizálta azt is, hogy egyes esetekben nem a tantestületek által javasolt igazgatót nevezték ki egy-egy oktatási intézmény élére. Úgy látja, a szakiskolai képzés nem megfelelő, rossz iránynak tartja a párt a közismereti tananyag csökkentését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.