Közélet

Lezárult a bölcsődefelújítási program első szakasza Szegeden

Lezárult a bölcsődefelújítási program első szakasza Szegeden

2017. július 21., péntek
Lezárult a bölcsődefelújítási program első szakasza Szegeden

Két év alatt másfél milliárd forintból hat bölcsődét újítanak föl uniós támogatással Szegeden, az első szakaszban a Cső és a Dobó utcai intézmény rekonstrukciója történt meg - közölte Botka László (MSZP) polgármester pénteken a Tisza-parti városban.

A szocialista politikus a Dobó utcai bölcsőde 130 éve emelt, és most teljes körűen felújított épületének átadásán elmondta, a munkálatok célja az intézmények energetikai korszerűsítése volt. Közölte, a forrást nagyobb részt uniós támogatásból, valamint önkormányzati forrásából biztosították. A szegedi bölcsődék új fűtési rendszert és hőszigetelést kapnak, kicserélik a nyílászárókat, emellett megújulnak a csoportszobák és a kiszolgáló helyiségek is. Idén két intézmény felújítása történt meg, jövőre négy másik bölcsőde rekonstrukciója kezdődik el - mondta.

Botka Lászl

ó szerint Szeged hagyományosan a legnagyobb és legmagasabb színvonalú bölcsődei rendszert működteti a hazai nagyvárosok között. A város 15 önkormányzati fenntartású bölcsődéjében háromszáz szakember mintegy ezer gyermek gondozását látja el. A szegedi bölcsődei hálózat fenntartására évente 2 milliárd forintot fordít az önkormányzat, ennek csupán harmada érkezik a központi költségvetésből, a nagyobbik részét a város biztosítja saját bevételeiből - mondta a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.