Közélet

Klímastand a Makói Fürdőfesztiválon

Klímastand a Makói Fürdőfesztiválon

2017. július 13., csütörtök
Klímastand a Makói Fürdőfesztiválon
mako_hagymatikum

2017. július 14-én a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben megrendezésre kerülő Fürdőfesztivál első napjához csatlakozik a Csongrád Megyei Önkormányzat Klímaprogramja.

Aki kilátogat pénteken a Makói Hagymatikum fürdőfesztiváljára a sok színes program között a Csongrád Megyei Önkormányzat klímastandjával is találkozhat, ahol klímabarát kézműves foglakozásokkal és érdekes kvízjátékkal várjuk a kicsiket és nagyokat. Játékainkkal arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a klímaváltozás mindannyiunkat közvetlenül érintő kérdés, ami sokszor nem ezt a strandon élvezhető arcát mutatja. Egyre többször érezhetjük a bőrünkön (a nem éppen kellemes leégés, vagy hőstressz formájában) vagy a pénztárcánkon (megnövekedő hűtési költségek, aszály) a kedvezőtlen következményeit és ez a jövőben még inkább így lesz. Aki velünk játszik megtapasztalhatja, hogy akár hétköznapi apróságokkal is hozzájárulhatunk a folyamat lelassításához, és, hogy milyen szórakoztató is tud lenni a klímavédelem! Töltse kellemesen és klímatudatosan a péntekjét a Hagymatikum Gyógyfürdőben, játsszon velünk a Csongrád Megyei Önkormányzat klímastandjánál és nyerjen értékes „Hagymatikum ajándékkártyát” vagy klímabarát társasjátékot! A klímaváltozás napjaink egyik legnagyobb gazdasági és társadalompolitikai kihívásának tekinthető, mely a gazdaság számos részterületét és a társadalom minden rétegét érinti, döntően befolyásolja már a közeljövő életminőségét is a Kárpát-medencében. Csongrád megye ebből a szempontból, mint az ország egyik legmelegebb és csapadékban legszegényebb térsége különösen érzékeny a változásokra, melyek az élet minden területére kihatással lesznek. A klímaváltozás okozta kihívások például a vízgazdálkodás terén nem csupán a vízügyi szakemberek számára okoznak fejtörést, hanem az agrárium, a természetvédelem, az erdészet, a katasztrófavédelem vagy akár a települési zöldfelületek üzemeltetői számára is. A Csongrád Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0-15-2016-00003 azonosítási számú projektje az Európai Unió támogatásával valósul meg, 30 millió Forint támogatással.

szechenyi_2020_kohezios_alap

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.