Közélet

Egyetemisták, édesanyák, nyugdíjasok – minden korosztály használja az önkiszolgáló mosodát

Egyetemisták, édesanyák, nyugdíjasok – minden korosztály használja az önkiszolgáló mosodát

2017. július 27., csütörtök
Egyetemisták, édesanyák, nyugdíjasok – minden korosztály használja az önkiszolgáló mosodát
mosoda_kf

A szegedi lakosság számára hiánypótló szolgáltatás lehet a nyilvános mosodák használata. A tisztítók mellett alternatív megoldást jelentenek ezek a vállalkozások, hiszen megkönnyítik az életét azon embereknek, akik otthonában nincsen mosógép. A témával kapcsolatban érdekes megfigyelni, hogy kik használják rendszeresen ezeket a mosodákat, valamint hogyan is kell elképzelni egy ilyen létesítményt.

Az önkiszolgáló mosodák hagyománya hazánkban még nem olyan jelentős, mint tőlünk nyugatra, ahol elterjedtebb az az életforma, miszerint a családok nem vesznek otthonra mosógépet, hanem a lakóhelyükhöz legközelebb eső nyilvános mosóhelyet keresik fel. Kérdésünkre a Gogol utcai mosoda tulajdonosa elárulta, hogy hiába nyitotta meg üzletét öt éve Szegeden, sokan még manapság sem tudnak a szolgáltatás pozitívumairól, vagy félnek azt kipróbálni. Elmondása szerint még mindig elterjedtebbek a tisztító vállalkozások, holott az önkiszolgáló mosoda kedvezőbb árakkal dolgozik. A Mérey utcai franchiseként működő önkiszolgáló mosoda szegedi üzletét a tavalyi év végén nyitották meg. A mosoda üzemeltetőjétől megtudtuk, hogy hiánypótlás gyanánt került sor a cég szegedi terjeszkedésére. Megkeresésünkre elárulták, hogy jelenleg egyre inkább növekszik a létjogosultsága a mosás új formájának, amit mi sem bizonyít jobban, mint az üzlet non-stop nyitva tartása. Az esti időszak főként az egyetemista lakosság körében látogatott, hiszen ez az a napszak, amikor a diákok ki tudnak szabadulni az íróasztalok és könyvek halmai közül. Mindkét szegedi mosoda üzemeltetője kiemelte, hogy fiatalok és idősek egyaránt használják a szolgáltatást. A különböző napszakokban eltérő korcsoportok keresik fel az üzleteket, elmondásuk alapján délelőtt a nyugdíjasok és családanyák, az esti időszakban a már említett diákok. Gyakran használják az önkiszolgáló mosodákat, ha elromlott az otthoni mosógép, vagy ha egyszerűbb a mosodában megoldani a mosást és szárítást, mint egy kis méretű lakásban. Mindkét üzletben a háztartási gépeknél legalább kétszer akkora mosógépeket használhatnak a betérők, ami lehetővé teszi számukra a takarók, plédek és függönyök praktikusabb tisztítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.