Közélet

Cigarettával kibélelt gyári üregek Röszkén

Cigarettával kibélelt gyári üregek Röszkén

2017. július 13., csütörtök
Cigarettával kibélelt gyári üregek Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 769 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóban Röszkén. A sofőrök ellen feljelentést tettek.

A pénzügyőrök egy magyar rendszámú Volkswagen Passatot ellenőriztek Röszkén. Az autóban egyedül utazó magyar férfi - nyilatkozata szerint - nem szállított bejelenteni való árut. A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban az autót mégis félreállították szigorított ellenőrzésre. A vizsgálat alkalmával a hátsó lökhárítóból, a csomagtartó oldalborításai mögül, a hátsó ajtók kárpitjai, valamint a ködlámpák mögötti üregekből összesen 630 doboz Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő. Ezt követően egy osztrák Mercedessel érkező szerb állampolgárt ellenőriztek a pénzügyőrök szintén Röszkén. A férfi azt nyilatkozta, hogy nem visz magával bejelenteni való árut, azonban a pénzügyőrök mégis félreállították. A döntés helyesnek bizonyult, hiszen az egyenruhások az autó műszerfala mögött összesen 139 doboz különböző – Chesterfield, LM, Marlboro – márkájú adózatlan cigarettát találtak. A NAV pénzügyőrei az 1 millió forint értékű – két ügyet érintő – cigarettaszállítmányt lefoglalták, a két férfi ellen pedig a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.