Közélet

Bográcsban úszkáltak a klebelsbergtelepi halak + FOTÓK

Bográcsban úszkáltak a klebelsbergtelepi halak + FOTÓK

2017. július 2., vasárnap
Bográcsban úszkáltak a klebelsbergtelepi halak + FOTÓK
cof

Filézett, hagyományos és bajai is halászlé főtt a II. Klebelsbergtelepi Mini Halfőző Fesztiválon szombaton.

Második alkalommal rendezték meg a Klebelsbergtelepi Mini Halfőző Fesztivált. Szombaton az Összefogás Házában

Varga Oszkár

kezdeményezésére, a Klebelsbergtelepért Alapítvány szervezésében huszonhat csapat mérte össze főzőtudományát, huszonhat bográcsban rotyogtak a finom halételek, melyek melyek között volt filézett, hagyományos és - meglepően sok - bajai halászlé egyaránt. A versenyben az első helyezett

Kotogány József,

a második

Paragi István,

a harmadik pedig

Tóth Imre

lett a szakmai zsűri döntése alapján. "Az én szememben viszont mindenki győztes" - ezt

Nógrádi Tibor

önkormányzati képviselő mondta portálunknak, aki képviselői alapjából a rendezvény költségeinek döntő részét biztosította. "Örülök neki, hogy a klebelsbergtelepi halfesztivál egyre nagyobb népszerűségnek és közönségnek örvend, sok százan látogattak ki idén, és a résztvevő csapatok száma is emelkedett. Nagyon sokan érkeztek Gyálarétről, Kecskéstelepről és Alsóvárosról is. Ez a mi kis eseményünk újabb szép szín a közösségi rendezvények palettáján" - fogalmazott a városatya. Nógrádi Tibor azt is elárulta, a rengeteg ízletes ételköltemény közül az a tepsiben sült, pörccel megszórt túrós csusza varázsolta el leginkább, melynek tetejére sajtot olvasztottak, és mindezt sok belsőséggel készített, hagyományos pontyhallével locsolták meg.

2016-ban egyébként hagyományteremtő szándékkal hívták életre

a Klebelsbergtelepi Mini Halfőző Fesztivált. A Klebelsbergtelepért Alapítvány, illetve Varga Oszkár szervezésében akkor is az Összefogás Házába várták az érdeklődőket, a tavalyi megmérettetésen 21 szakács készített el ízletesebbnél ízletesebb étkeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.