Közélet

Az Idősek Tanácsa visszautasította Vona Gábor idősekre vonatkozó kijelentését

Az Idősek Tanácsa visszautasította Vona Gábor idősekre vonatkozó kijelentését

2017. július 29., szombat
Az Idősek Tanácsa visszautasította Vona Gábor idősekre vonatkozó kijelentését
Vona Gábor

Az Idősek Tanácsa visszautasította Vona Gábor, a Jobbik elnöke múlt szombati kijelentéseit, amelyekkel szerintük befolyásolható személyekként tünteti fel ezt a korosztályt.

A tanács szombati közleményében azt írta, az Idősek Tanácsa tagjai megdöbbenéssel olvasták Vona Gábornak, a Jobbik elnökének kijelentéseit a szerinte "manipulált" nyugdíjasokról. A bejegyzés "minden elemét visszautasítjuk, mert megkérdőjelezi a nyugdíjasok személyes értékválasztásának képességét, és azt sugallja, hogy a saját megélt tapasztalataikat mellőzve befolyásolható, személytelen, döntésképtelen tömeget alkotnak" - fogalmazott a szervezet az idősek, a nyugdíjasok nevében.

Vona Gábor

múlt szombati Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat "a politika manipulációjától", két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy "hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját". "Történelmi traumáikra, érzelmeikre játszik a kormányfő, azokat nem feloldva, hanem felszítva manipulálja a nyugdíjasokat. Csak azért mert ott van a legtöbb szavazó" - írta a Jobbik elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.