Közélet

A mosolya a legszebb ékszere a Nemzet Szépének

A mosolya a legszebb ékszere a Nemzet Szépének

2017. július 2., vasárnap
A mosolya a legszebb ékszere a Nemzet Szépének
nemzet_szepe02_gs

A Nemzet Szépe címet idén a hamarosan 22. életévét betöltő Kis Gabriella nyerte el. A délvidéki Felsőhegyről származó hölgy a szegedi Sebészeti Klinikán dolgozik ápolónőként. Szívügye, hogy segítsen az embereken, s habár egyes időszakokban heti 60 órát dolgozik, műtét utáni betegeket ápol, mégsem érzi stresszesnek a munkáját.

- Olyan lányok jelentkezését várták, akik természetességükkel tűnnek ki, nincsenek rajtuk tetoválások, piercingek és más beavatkozások nyomai. A tavalyi indulók egyike ajánlotta a versenyt, egy napot gondolkodtam, majd neveztem. Sokszor néztek rám furcsán, mert „külföldről” jöttem, szerettem volna megmutatni, hogy a vajdasági lányok is ugyanolyanok, mint a magyarországiak – mesélte

Kis Gabriella

, a másodjára megrendezett Nemzet Szépe szépségkirálynője. Egyetlen határon túlról származó döntősként jó kapcsolatot alakított ki társaival, a versenyt megelőző tábor feladatai igazi csapattá kovácsolták őket össze. A siker után már egy újabb megmérettetésre készül, a jövő évi Miss Nation's Beauty világversenyre. – Nagyon sokat mosolygok, ez a legszebb ékszerem. Sokat mozgok, tornázok, törődök a bőrömmel, odafigyelek az egészséges étkezésre. Igaz, néha kicsit „bűnözök”, de ez belefér, mert jó géneket örököltem – mondta nevetve, mikor arról kérdeztük, koplalással, vagy sok mosolygással készül-e a versenyre.

nemzet_szepe01_gs

Azonban nem szeretne életét a modellvilág felé kanyarintani, maradna ápolónő. Már általános iskolában elsősegélyt tanult, vonzotta a lehetőség, hogy beteg embereken segíthet. – Ők vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben, szükségük van valakire, aki ápolja őket – nem meglepő, hogy Zentán az egészségügyi középiskolában tanult. A gyakorlatot is az ottani kórházban folytatta, mégis a végzést követően Szegeden vállalt munkát. – Úgy látom, a magyarországi kórházak sokkal jobban felszereltek gépekkel, s jobb tudással is rendelkeznek itt, mint Szerbiában. Sokkal nagyobb a vajdasági intézményekben a stressz, Szegeden jobb légkörben lehet tanulni és dolgozni – fogalmazott Gabriella, aki időnként heti öt napon is 12 órás szolgálatot lát el. Elárulta, ugyan gyakran megterhelő a munka, vagy éppen éjszaka kell dolgozni, azonban ekkor is igyekeznek mindent jól megoldani. Nem tagadta, fontos számára a nemzeti összetartozás. Nem tervez külföldi munkavállalást, mert Szeged közel van a Vajdasághoz, így a családjához is. Jól érzi magát a városban, sok gyakorlati ismeretet tanul, de nem tudja még, hogy itt éli-e le az egész életét.

A cikk eredetileg a Déli Szó című hetilapban jelent meg. A kiadványt a postaládákban és az alábbi linken keresztül érhetik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.