Közélet

Német fesztivál: két embert előállítottak

Német fesztivál: két embert előállítottak

2017. június 3., szombat
Német fesztivál: két embert előállítottak
rock am ring_leallitas

A német rendőrség előállított két embert azzal összefüggésben, hogy terrorfenyegetés miatt meg kellett szakítani péntek este a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált - jelentette szombatra virradóra honlapján több németországi újság.

Azt írják, hogy mindketten a fesztiválszervezők alvállalkozói, és egy gyanús tárgyat csempésztek be a rendezvény helyszínére. Mindkettejüket kihallgatták, és egyes értesülések szerint legalább az egyiküket őrizetbe helyezték iszlamistákkal fenntartott állítólagos kapcsolata miatt. A sajtóinformációk helytállósságát hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg. Péntek este terrorfenyegetés miatt megszakították a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált. Az ország nyugati részén, Bonn térségében fekvő Nürburgring autóversenypályán pénteken kezdődött zenei fesztivál szervezői közleményükben arról tájékoztattak hogy szerint a rendőrség elővigyázatosságból rendelte el a rendezvény megszakítását, és átkutatja a helyszínt. Arra kérték a látogatókat, hogy “kontrolláltan és nyugodtan” hagyják el a területet. Az esti koncerteket mind lemondták. A legfőbb attrakció az egyik leghíresebb német zenekar, a Rammstein fellépése lett volna. A szervezők reményei szerint szombaton folytathatják a fesztivált. Helyszíni beszámolók szerint a mintegy 90 ezer fesztiválozó nagyobb fennakadás nélkül, rendezetten levonult a versenypályáról. A legtöbben szállásukra, a közeli sátortáborokba mentek. Az illetékes koblenzi rendőrkapitányság közölte, hogy a kiürítést “konkrét értesülések” miatt rendelték el, amelyek alapján “nem lehetett kizárni”, hogy terrorveszély fenyegeti a rendezvényt. A Rock am Ringet a vezető európai szabadtéri könnyűzenei fesztiválok között tartják számon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.