Közélet

Szeged, a szemorvosok fellegvára + FOTÓK

Szeged, a szemorvosok fellegvára + FOTÓK

2017. június 23., péntek
Szeged, a szemorvosok fellegvára + FOTÓK
szemesz_konferencia004kf

Háromnapos kongresszusát tartja a napokban a Magyar Szemorvos Társaság Szegeden. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban megszervezett eseményen az ország minden tájáról 650 fő vesz részt.

A Magyar Szemorvos Társaság éves kongresszusa két kiemelt téma köré csoportosul. Az egyik a lézer, a másik a szemészeti diagnosztikai és műtéti innováció lehetőségei. A lézer alkalmazása a 20. század első felében katonai területen kezdődött, majd később az orvostudományban való felhasználása is lehetővé vált. E vonatkozásban a szemorvosok élen járnak, hiszen nagyon sokféle szemészeti probléma orvoslásában különböző lézertechnikai megoldást használnak. Külön aktualitást ad ennek az, hogy a közelmúltban

nyitották meg

Szegeden az ELI intézetet, ami az első – európai együttműködésben és a nemzetközi tudományos közösség részvételével létrehozott – nagyteljesítményű lézereken alapuló kutatói létesítmény. A másik fő téma, az innováció felemelően nagy feladat, hogy az alapkutatásokban elért eredményeket hogyan lehet hasznosítani a mindennapi gyakorlatban az új eszközök felhasználásával, az új technikai lehetőségek alkalmazásával a diagnosztika gyakorlatban, vagy a műtőben. A társaság elnöksége reméli, hogy olyan plenáris és szabad előadásokat, posztereket prezentálnak, amivel a célokat alátámasztják és a szakmát fejleszteni tudják a betegellátás feladataiban. A kongresszus csütörtökön kezdődött és szombaton ér véget. Az előadások során – a teljesség igénye nélkül - érintik a könnyszervek betegségeit, a lebenyes lézeres beavatkozásokat és a háromtestű műlencse műtét utáni refrakcióját is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.