Közélet

Ne váljunk az elalvás áldozatává + FOTÓK

Ne váljunk az elalvás áldozatává + FOTÓK

2017. június 23., péntek
Ne váljunk az elalvás áldozatává + FOTÓK
elalvasos_balesetek_megelozese003kf

A nyári időszakban megnövekszik az elalvásos balesetek száma – erre hívta fel a figyelmet a rendőrség pénteken, az 5-ös főúton.

Az extrém hőség azon túl, hogy megviseli az emberi szervezetet, a közlekedést is jelentősen befolyásolja. Nyáron bizonyítottan több az olyan baleset, amit fáradtságból fakadó elalvás okoz, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Rotary Club Szeged Dómmal közösen közlekedésbiztonsági akciót tartott pénteken, az 5-ös számú főút Szegedről kivezető szakaszán, az autópálya felhajtó előtt.

Vad Róbert

, a bizottság titkára portálunknak elmondta, célként a közlekedés résztvevőinek minél szélesebb körű tájékoztatását tűzték ki. Az autóvezetők figyelmét felhívták arra, hogy ha fáradtak, álljanak meg pár percre és frissítőként igyanak kávét, hideg ásványvizet, energiaitalt. Utóbbit a rendőrség kínálta is a sofőröknek. A rendőr őrnagy még ismertette, a balesetek mintegy 2 százaléka történik elalvás következtében. Mivel azt szeretnék elérni, hogy egy karambol se legyen, ezért még inkább odafigyelnek a közlekedőkre. A közeljövőben ismét tartanak hasonló akciót az úton lévőknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.