Közélet

Medián: javítani tudott a Fidesz

Medián: javítani tudott a Fidesz

2017. június 29., csütörtök
Medián: javítani tudott a Fidesz
Orbán Viktor

A szétforgácsolt, lemaradt ellenzék mellett még mindig magas a párt nélküliek, azonban a kormánypárt növelni tudta népszerűségét - közölte a Hvg.hu a Medián felmérésére hivatkozva.

A teljes szavazókorú népesség 34 százaléka szavazna jelenleg a Fideszre, ami előrelépés az áprilisi 31 százalékhoz képest - derül ki a a Medián június közepén készült felméréséből. Az ellenzéki pártok közül a Jobbik 13 százalékkal vezet, az MSZP két és fél éve nem mozdult ki a 8–11 százalékos sávból, a június adatok szerint 8 és 9% körül áll - írja a

Hvg.hu

. A DK és az LMP a parlamentbe jutási küszöb körül ingadozik, őket egy százalékos pártok sora követi a felmérésben. A Medián szerint párt nélküliek aránya magasabb, mint az elmúlt másfél évben bármikor. A biztos szavazók közt az áprilisi 12-ről 19 százalékra nőtt a pártpreferenciával nem rendelkezők aránya. Valamelyest nőtt a kormány teljesítményével elégedettek és a „jó irányt” érzékelők aránya a legújabb adatok szerint.

Botka László

nem örülhet: az áprilisinál 8 százalékponttal kevesebben látnák szívesen „fontos politikai szerepben”. A többség (49 százalék) továbbra is kormányváltást szeretne, miközben a válaszadók 42 százaléka a kormány maradását tartaná kívánatosnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.