Közélet

Kósa: vannak megfontolásra érdemes javaslatok a Velencei Bizottság véleményében

Kósa: vannak megfontolásra érdemes javaslatok a Velencei Bizottság véleményében

2017. június 3., szombat
Kósa: vannak megfontolásra érdemes javaslatok a Velencei Bizottság véleményében

Vannak megfontolásra érdemes javaslatok a Velencei Bizottság előzetes véleményében a civiltörvényről - mondta a Fidesz frakcióvezetője szombati debreceni sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos

hangsúlyozta: tanulmányozzák a bizottság javaslatát, mivel jó törvényt szeretnének alkotni, amely valóban biztosítja az átláthatóságot minden, így a külföldről támogatott civil szervezetek esetében is. A frakcióvezető emlékeztetett: a bizottság a szabályozás céljával egyetért, támogatandó, legitim célnak nevezte a törvény módosítását. "Van még egy hetünk, hogy a törvénybe beépítsük a javaslatokat", és az előterjesztés a június 12-ével kezdődő héten a parlament elé kerülhet - fogalmazott Kósa Lajos. A Velencei Bizottság, az Európa Tanács alkotmányjogi szakértőkből álló testülete pénteken tette közzé előzetes véleményét a külföldi támogatással Magyarországon működő civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénytervezetről. Azt írták: a javaslat jogszerű célokat tűz ki, és a pénzmosás, valamint a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelmet hivatott előmozdítani. Ugyanakkor megjegyezték: a törvény túlzott kötelezettségeket és aránytalan szankciókat helyez kilátásba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.