Közélet

Ismét magyar rendőrök segítik a macedón és a szerb határ védelmét

Ismét magyar rendőrök segítik a macedón és a szerb határ védelmét

2017. június 26., hétfő
Ismét magyar rendőrök segítik a macedón és a szerb határ védelmét

Újra magyar rendőrökből álló kontingens utazik Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsék a macedón-görög és a szerb-bolgár határ védelmét - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn a honlapján.

A közlemény szerint Macedóniába 30, Szerbiába 15 magyar rendőr utazik. A küldöttségek főként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Emellett közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére lépő illegális bevándorlók előállításában. A szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az ország belsejében is - írták. Mindkét egység terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerával - a Macedóniába utazó küldöttség mobil hőkamerával is - támogatja az érintett határszakasz védelmét. A rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, a hazai fél irányítása, felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.