Közélet

Folyamatosan zajlik a buszmegállók felújítása Szegeden + FOTÓK

Folyamatosan zajlik a buszmegállók felújítása Szegeden + FOTÓK

2017. június 12., hétfő
Folyamatosan zajlik a buszmegállók felújítása Szegeden + FOTÓK
cof

A városban hat autóbusz megállóhely rekonstrukciója van folyamatban, a munkálatok április vége óta tartanak – tájékoztatta portálunkat a Magyar Közút.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatósága az elmúlt évben megkezdett és sikeresen lezajlott projekt folytatásaként 2017-ben hat buszmegállóhely felújítását kezdte meg az alábbi helyszíneken: - 43-as számú főút 0+111 km szelvényben (bal oldalon) lévő megállóhely (Párizsi krt. 21. sz.) - 43-as számú főút 0+129 km szelvényben (jobb oldalon) lévő megállóhely (Párizsi krt. 26. sz.) - 43-as számú főút 1+321 km szelvényben (jobb oldalon) lévő megállóhely (Római krt. 38. sz.) - 43-as számú főút 1+446 km szelvényben (bal oldalon) lévő megállóhely (Római krt. 23. sz.) - 4519-es jelű út 55+376 km szelvényben (bal oldalon) lévő megállóhely (Diófa étteremmel (6724 Szeged, Sárosi u. 2) szemben-Csongrádi sgt.) - 4519-es jelű út 55+411 km szelvényben lévő megállóhely (Diófa étterem – 6724 Szeged, Sárosi u. 2. – előtt-Csongrádi sgt.) A közlekedés, a kivitelezés legkisebb mértékű zavarása, a gördülékeny munkavégzés érdekében, valamint az építés időtartama alatt a rendelkezésre álló 2x2 forgalmi sáv 1 forgalmi sávra szűkül az útpályán, ezért a Csongrádi sugárút–Sárosi utca–Ág utca csomópontjában a forgalmi rend megváltozására kell számítaniuk az utakon lévőknek. Így a városból kifelé, valamint a városba befelé történő haladás esetében, a csomópontban való balra kanyarodásának tiltásával, a Sárosi és Ág utca felől történő szintén balra nagy ívű kanyarodás, illetve egyenesen haladás akadályozására kell számítani. A balesetmentes közlekedést elősegítve többek között a jelzőtáblák és burkolati jelek esetében is vannak változások: a hatékony forgalomhaladás érdekében, fizikai elválasztást - sávos terelő-táblázást, illetve úgynevezett New-Jersey beton terelőelemek kihelyezését alkalmazzák. Az arra közlekedőknek sebességkorlátozás (30 km/h) is kell számítaniuk a csomópont környezetében. A forgalomkorlátozások ideiglenes jelleggel előreláthatólag a kivitelezés, illetve a technológiai idő végéig, várhatóan július 15-ig lesznek érvényben. A nagy forgalom és a járművek jelentős tengelyterheléséből adódóan mind a hat megálló esetében fokozottan leromlott állapotú, helyenként hálósan repedt, nyomvályús a burkolat, a kiemelt és döntött szegélyek sérültek, töröttek. A felújítások során a jelenlegi burkolatot 58 cm vastagságban elbontják és a pályaszerkezettel újjáépítik. A burkolat-felújítás területére eső közműszerelvényeket, illetve szegélyelemeket is kicserélik. A hat megállóhely burkolatának várható felújítási költsége bruttó 29,3 millió Ft. Fotóink a Párizsi körúton és a Csongrádi sugárúton készültek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.