Közélet

Emléktáblát kap Szűcs Árpád és Kováts Margit

Emléktáblát kap Szűcs Árpád és Kováts Margit

2017. június 21., szerda
Emléktáblát kap Szűcs Árpád és Kováts Margit
kulturalis_bizottsag_ulese01_gs

A festőházaspár emlékét őrző tábla elhelyezését és az elkészítését is támogatja az önkormányzat. A legnagyobb vitát a menzadíj emelése okozta, a városvezetés szerint az öt százalékos növelés nem magas összeget jelent, s a minőség biztosításához szükséges, a jobboldal viszont úgy látja, az önkormányzat nem a családok oldalára állt.

A Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottság közgyűlés előtti ülésén a legnagyobb vitát a

közétkeztetés díjának megemelése

okozta.

Solymos László

(MSZP) alpolgármester hangsúlyozta, öt százalékos emelésről van szó, amelyet a szolgáltató kért, mert a bérköltségei növekednek a minimálbér megemelése miatt, s évek óta nem emeltek a díjon – azaz tavalyelőtt tették meg ezt utoljára. Azzal érvelt, ha nem fogadják el a kérést, akkor mindez a minőség rovására mehet. Eddig is jelentős kritikák érték a sajtóban a menzai ételeket a kereszténydemokrata

Haág Zalán

szerint. Ő nem aggódott a minőség miatt, ugyanis ezt törvény szabályozza. Megjegyezte, ha a vállalkozó nem képes teljesíteni a korábbi áron, akkor újból közbeszerzést kell kiírni. „A szegedi családok érdeke fontosabb a vállalkozóénál” – tette hozzá. A napirendi pontot a jobboldali képviselők nem támogatták szavazatukkal. A Szegedi Óvodák Igazgatóságát átnevezhetnék Szegedi Óvodákra – vetette fel a bizottság MSZP-s elnöke,

Kozma József

. Az önkormányzat művelődési osztályának vezetője azonban azt javasolta, gondolják át a kérdést, mert július 1-jétől lép életbe a szervezeti és működési szabályzata az intézménynek, az átkeresztelés pedig komoly járulékos költségekkel járna.

kulturalis_bizottsag_ulese04_gs

A helyi drogstratégia eredményeiről

Lauer István

(MSZP) városatya beszélt röviden. Jó együttműködést alakítottak ki a helyi civilekkel, ifjúsági szervezetekkel, sőt, bizonyos szórakozóhelyek is részt vesznek a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelemben.

Kiss Ernő

, a Szegedi Közművelődési Tanács elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a város közművelődési intézményeit is érintik a július 1-jével hatályba lépő jogszabályi változások. Közösségük a Közművelődési Kerekasztal elnevezést veszi fel csütörtöktől, s megvitatják a felmerülő feladatokat. Ehhez kapcsolódóan Szegednek is új közművelődési rendeletet kell alkotnia ősszel.

Szűcs Édua, Szűcs Árpád

és

Kováts Margit

festőházaspár gyermeke azt kérte, hogy támogassák a szüleiről készült emléktábla elkészítését és elhelyezését a Sóhordó utcában. A bizottság egyetértett a kéréssel, így a két alkotó emlékét hamarosan mészkőtábla őrzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.