Közélet

Csalás miatt bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék az MSZP volt elnökhelyettesét

Csalás miatt bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék az MSZP volt elnökhelyettesét

2017. június 20., kedd
Csalás miatt bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék az MSZP volt elnökhelyettesét
simon_kitakart_mp_fekvo

Jogerősen bűnösnek mondta ki Simon Gábort a Fővárosi Törvényszék csalás és hamis okirat felhasználása miatt - közölte a pestisracok.hu.

A volt szocialista országgyűlési képviselőt, az MSZP egykori elnökhelyettesét 2016 áprilisában csalás és hamis okirat felhasználása miatt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság - írja a

pestisracok.hu

.

Simon Gábor

2008 és 2010 között munkaügyi államtitkárként megbízási szerződéseket kötött egy pszichológussal rendszeres tanácsadásra, azonban a teljesítésigazolások terén problémák merültek fel, több olyan napot is találtak a hivatalos tanácsadások időpontjában, amikor Simon nem is tartózkodott Magyarországon. A vád szerint a politikus a teljesítésigazolások aláírásával, a kifizetések engedélyezésével segítséget nyújtott a pszichológusnak a csalás elkövetéséhez, és így mintegy háromszázezer forintos kárt okozott a magyar államnak - fogalmaz a pestisracok.hu. Az első fokú ítélet ellen az ügyészség, a vádlottak és védőik is fellebbeztek, így a Fővárosi Törvényszék elé került az ügy. A Törvényszék januárban pénzbüntetés helyett megrovásban részesítette Simont, illetve kimondta, hogy a „közbizalom elleni bűncselekményt” az MSZP egykori elnökhelyettese folytatólagosan követte el. Az MSZP volt elnökhelyettese nem ismeretlen a törvény előtt, ugyanis folyamatban van egy másik ügye is: a politikus ellen tavaly márciusban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség - emlékeztetett a pestisracok.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.