Közélet

Brit választások - Szakértő: politikai káosz jöhet Angliában

Brit választások - Szakértő: politikai káosz jöhet Angliában

2017. június 10., szombat
Brit választások - Szakértő: politikai káosz jöhet Angliában

Politikai káoszt okozhat a brit választási eredmény - mondta Gálik Zoltán egyetemi docens szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A docens szerint az előrehozott választások eredményeként kiszámíthatatlanná vált a belpolitikai és az uniós helyzet is. Emlékeztetett, Theresa May miniszterelnök éppen a pártja pozíciójának megerősítése miatt jelentette be az előrehozott választásokat, és cél volt az is, hogy nagyobb felhatalmazást kapjon a Brexit kapcsán. Mint mondta, egy normál politikai időszakban néhány száz törvényt kellene csak külső koalíciós partner segítségével megszavazni a parlamentben, de abban a helyzetben, amibe Nagy-Britannia a Brexit miatt került, akár tízezer jogszabályról is szó lehet. Gálik Zoltán valószínűnek látja, hogy a konzervatív párt a Brexit-tárgyalások megkezdése után lemondatja Theresa Mayt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.