Közélet

Balog Zoltán fogadta az OECD főtitkárát

Balog Zoltán fogadta az OECD főtitkárát

2017. június 26., hétfő
Balog Zoltán fogadta az OECD főtitkárát

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn hivatalában fogadta Angel Gurríát, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárát - közölte a tárca az MTI-vel.

A a főtitkár az egyeztetésen azt mondta, az általa vezetett szervezet kapcsolata kiváló Magyarországgal, és felajánlotta a még szorosabb együttműködést az oktatás, az egészségügy, a romaintegráció, valamint a koragyermekkori intervenció szakterületein. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felépítése figyelemre méltó módon szolgálja ezen ágazatok együttműködését és hatékonyságát - idézték a közleményben a

Angel Gurríát

.

Balog Zoltán

a megbeszélésen kiemelte, a kormány azon dolgozik, hogy csökkentse a szolgáltatásokhoz való tényleges hozzáférésben a területi különbségeket. A kormány számára ez prioritás, így jelentős fejlesztési forrásokat szán erre a célra. Hozzátette, Magyarország számít az OECD szakmai javaslataira. Balog Zoltán a főtitkár kérdésére beszámolt a kormány romaintegrációs programjáról és annak eredményeiről, kiemelve, hogy a magyar felsőoktatásban az elmúlt időszakban megduplázódott a roma hallgatók száma - áll a közleményben. Angel Gurría és Balog Zoltán megállapodtak abban, hogy a személyes konzultációt az OECD-vel november elején folytatják, míg a szakértői egyeztetés addig is folyamatosan zajlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.