Közélet

Novák Katalin: képzéssel segíti a kormány a nők foglalkoztatottságát

Novák Katalin: képzéssel segíti a kormány a nők foglalkoztatottságát

2017. május 15., hétfő
Novák Katalin: képzéssel segíti a kormány a nők foglalkoztatottságát
novak_katalin_gs

Képzéssel támogatja a kormány a nők foglalkoztatottságát, a programra az önkormányzatok május 19-től adhatnak be pályázatot a források kimerüléséig vagy legkésőbb 2018. május 21-ig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn, a GE Magyarország negyedik Dolgozó szülők napjának megnyitóján Budapesten.

Novák Katalin

elmondta, hogy egyenként 150-200 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok, illetve olyan konzorciumok, amelyekben az önkormányzatok a konzorciumvezetők. Az Emmi tájékoztatása szerint a nők atipikus munkavégzését és foglalkoztathatóságát 9 milliárd forinttal támogatja a kormány. Novák Katalin a tájékoztatón kiemelte, központokat hoznak létre, amelyekben a nők olyan képzéseken vehetnek részt, amelyek a rugalmas munkaerőpiaci elhelyezkedésüket segítik. A kezdeményezés partnerei lesznek a helyi munkaadók és a helyi civil szervezetek is - tette hozzá. Az adatok alapján Magyarországon a nők foglalkoztatottsága felzárkózik az európai uniós átlaghoz, azonban a kisgyermeket nevelő édesanyáké elmarad az uniós átlagtól - említette Novák Katalin. A család nemzetközi napja alkalmából rendezett Dolgozó szülők napja a GE munkatársainak önkéntes kezdeményezése, amellyel a cég 140 országban segíti több ezer dolgozóját. Az érdeklődők a rendezvényen előadásokon vehetnek részt, szakemberektől kaphatnak tanácsot a munka és a magánélet sikeres összehangolására, illetve a vezetők is megosztják velük tapasztalataikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.