Közélet

Megkezdi az aláírásgyűjtést a bérunióért a Jobbik Szegeden is

Megkezdi az aláírásgyűjtést a bérunióért a Jobbik Szegeden is

2017. május 24., szerda
Megkezdi az aláírásgyűjtést a bérunióért a Jobbik Szegeden is
toth_peter_sajttaj002kf

Az egymillió aláírás nyolc országban történő összegyűjtésére egy évük van. A párt helyi vezetője szerint történelmi ügyről van szó, így szüntethetőek meg az európai térségek között fennálló bérkülönbségek.

Korábban beszámoltunk róla

, európai béruniót szeretne a Jobbik. Az Európai Unióban nem létezik a népszavazás intézménye, parlamentjének tagjai nem tehetnek egyéni képviselői indítványt. Az egyetlen megoldás, a polgári kezdeményezés segítségével érhetik el, hogy legalább foglalkozzon a kérdéssel az Európai Bizottság. Ehhez hét uniós tagállamban kell összegyűjteni egymillió aláírást - írtuk márciusban. Most kapott zöld utat a cél eléréséhez a Jobbik, összesen 8 tagállamban – elsősorban kelet-közép-európai országokban - kezdődik meg az aláírások összegyűjtése. Tóth Péter, a Jobbik megyei vezetője szerint ez egy történelmi ügy, s az egyik legfontosabb kérdés, melynek segítségével megkezdődhet a Nyugat és Kelet közötti bérolló összezáródása, azaz a bérfelzárkóztatás. Úgy látja, hogy ez az unión belüli elvándorlásra is megoldást nyújthat, s ezzel nemcsak megtartanák a köztes-európai államok lakosságszámát, hanem egyben a nyugat-európaiak is jól járnának, megmaradnának a munkahelyeik. A Jobbik „felvilágosító kampánykörútba” kezd, ennek részeként

Gyöngyösi Mártonnal

népszerűsítik a bérunió intézményét május 26-án este hat órától a Széchenyi kávézóban. Nyáron az elektronikus aláírásokat gyűjtik, majd ősztől a hagyományosakat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.