Közélet

Gyermeknap Algyőn: 24 órás futás, kutyaszépségverseny, retro buli

Gyermeknap Algyőn: 24 órás futás, kutyaszépségverseny, retro buli

2017. május 25., csütörtök
Gyermeknap Algyőn: 24 órás futás, kutyaszépségverseny, retro buli
gyereknap_algyo62_gs

Idén is háromnapos programkavalkáddal ünnepel a nagyközség gyermeknap alkalmából.

Május 26-án, pénteken 10 órától az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában 24 órás futás indul, ami 27-én, 10 órakor ér véget a Faluháznál. A non-stop sportolás során egymást váltják a csapatok. Tavaly mintegy 300-an jelentkeztek, idén az előrejelzések szerint ez a szám több lesz. Szombaton 10 és 14 óra között az Algyői Kutyás Egyesület és a Kebtanoda Kutya Sport Egyesület tart nyílt napot. A Faluház környékén az érdeklődők őrző-védő, csoportos és egyéni engedelmes bemutatókat tekinthetnek meg, míg a gyermekeket foglalkozásokkal és felelős állattartás témában előadásokkal várják. Algyő legszebb kutyáját is megválasztják: a szépségversenyre nevezni a helyszínen, algyői kutyások számára lehet. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is kitelepül a rendezvényre. Kísérőprogramok napközben: CSEÖH alkotó- és játszóház, Segway, Médiakommandó interaktív stúdió, darts verseny. Este 19 órától vasárnap hajnal 1-ig Az igazi retro érzés! szlogennel Jampec partin szórakozhatnak az algyőiek. Tom White and theMad Circus zenél. Vasárnap már teljes mértékben a gyermekekre gondolnak. A 9 órai köszöntő után a helyi általános iskolások adnak elő műsort, majd a Szőke Tisza Nyugdíjasklub meglepetéssel kedveskedik a kicsiknek. A Vöröskereszt Algyői Alapszervezete ruhát, játékot és kókuszgolyót oszt. 10 órától hangszerbemutató, daltanítás és mulatság, majd 10 óra 30 perctől az Aranygyapjú Társulat interaktív játéka következik. 11 órától a Dél-Alföldi Lovasudvar lovastorna csapatai mutatkoznak be. Az utolsó napon többek között ingyenes ugrálóvár, szabadtéri játékok és könyvtár, matrica műhelymunka, csillámtetoválás és arcfestés is lesz.

Torma Tibor

művelődésszervezőtől megtudtuk, az eső miatt biztosan nem maradnak el a programok: amennyiben csapadék lesz, akkor a Faluházban zajlanak az események.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.