Közélet

Felkerült a parlament honlapjára a tavaszi adócsomag

Felkerült a parlament honlapjára a tavaszi adócsomag

2017. május 2., kedd
Felkerült a parlament honlapjára a tavaszi adócsomag

Felkerült a parlament honlapjára az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat kedden este.

Az általános indokolás szerint a törvényjavaslatban szereplő módosítások kiemelt célja a gazdaság versenyképességének növelése, az adóadminisztráció csökkentése, az adózás egyszerűsítése, valamint egyes kiemelt célokat ösztönző adópolitikai intézkedések bevezetése. A javaslatban emellett a korábbi törvénymódosítások után felmerült gyakorlati kérdésekkel, problémákkal kapcsolatban számos jogtechnikai módosítás, pontosítás, valamint kiegészítés szerepel az egyértelmű jogalkalmazás érdekében, továbbá a jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését is szolgálja. A Nemzetgazdasági Minisztérium keddi közleménye szerint jövőre folytatódnak az adócsökkentések, a változások 35 milliárd forintot hagynak a családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.