Közélet

Felgyorsítaná az áfacsökkentést az MSZP + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Felgyorsítaná az áfacsökkentést az MSZP + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. május 4., csütörtök
Felgyorsítaná az áfacsökkentést az MSZP + FOTÓK (FRISSÍTVE)
SAMSUNG CSC

A párt néhány gazdasági elképzelését emelte ki Szabó Sándor és Gőgös Zoltán, valamint szót ejtettek a „Fizessenek a gazdagok” kampányról. Komoly problémának látja Gőgös az áfacsalás kérdését. A Fidesz szerint hiteltelen a baloldal, mert kormányzásuk idején megszorításokról, adóemelésekről, bérbefagyasztásokról, a családtámogatások megnyirbálásáról szóltak a költségvetések.

Szeged-Tarjánvárosban tartott sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt két országgyűlési képviselője.

Szabó Sándor

elmondta, folytatják a „Fizessenek a gazdagok” című kampányukat, ehhez most is gyűjtöttek aláírásokat. Még nincsenek kész a konkrét módosító javaslataik az idei büdzséhez, de már most igazságtalannak tartják az adószabályozást, mert az egykulcsos adórendszer nem változik. Úgy látja

Gőgös Zoltán

, hogy a pártjuk alapvető élelmiszereket érintő áfacsökkentési programját folytatja le kisebb lépésekben a kormány. Ez szerinte nem megfelelő módszer, mert így képesek felkészülni, új profilt találni az áfacsalásban érdekeltek. Kritikával illette az édesvízi halak forgalmi adójának csökkentését, mert közben más ehhez kapcsolódó adónemeket emeltek, így sem a halgazda, sem a fogyasztó nem jár jól. A térség számára fontos a zöldség és gyümölcs áfájának csökkentése, mert Lengyelországból olcsón jön alma, burgonya, s más zöldség, amelyek egy része Gőgös véleménye szerint áfacsalással érkezik hazánkba. Szeretnék meghonosítani a baloldali karaktert a vidékpolitikában. Céljuk, hogy a helyben megtermelt jövedelem az adott vidéken maradjon, s ne a tőkések kezébe kerüljön.

Fidesz: Hiteltelen a baloldal kritikája

Hidvéghi Balázs

csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az ellenzék most is csak “zsigeri támadásokra” képes, ezek azonban több szempontból is hiteltelenek. A baloldali kormányok alatt ugyanis éppen ellentétes irányban mentek a dolgok, mint most: akkor megszorításokról, adóemelésekről, bérbefagyasztásokról, a családtámogatások megnyirbálásáról szóltak a költségvetések, továbbá eladósodásról, az államadósság megduplázódásáról, IMF-hitelről, elszállt költségvetési hiányról, magas inflációról és túlzottdeficit-eljárásról – mondta.

Bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.