Közélet

Büntető ügyszakos képzést tartottak a Szegedi Törvényszéken

Büntető ügyszakos képzést tartottak a Szegedi Törvényszéken

2017. május 17., szerda
Büntető ügyszakos képzést tartottak a Szegedi Törvényszéken
szegedi_torvenyszek

Büntető ügyszakos bírák és igazságügyi alkalmazottak részére tartott képzést a Szegedi Törvényszék május 12-én. A „Közérthetőség és szakszerűség a bírósági jogalkalmazásban” címmel megrendezett oktatás a bíróságok közérthető, áttekinthető és logikus kommunikációjának tárgykörével foglalkozott.

A rendezvény délelőtti szakaszában

Joó Attila

, a Szegedi Törvényszék büntető kollégiumvezetője és

Kovalcsik Éva

, a Szegedi Törvényszék büntető ügyszakos tanácselnöke a közérthető fogalmazás alapjait és a határozatszerkesztés vizsgálatának tárgykörében felállított joggyakorlat elemző csoport megállapításait ismertették. Az egész napos oktatás

Szabó András

, a Szegedi Törvényszék büntető csoportvezetője, valamint

Bakos Éva

és Kovalcsik Éva, Szegedi Törvényszék büntető ügyszakos tanácselnökei által moderált workshopokkal folytatódott, amelyek keretében a letisztult tárgyalási stílus és a közérthető határozatszerkesztés témakörében vitathatták meg tapasztalataikat a résztvevők. A rendezvény rendkívül hasznosnak bizonyult, hiszen a közérthető és pontos bírósági kommunikáció a bíróságokba vetett bizalmat is erősíti, továbbá elősegíti az egységes jogalkalmazást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.