Közélet

Áramszámla tartozásra hivatkozva próbált pénzt kérni egy csaló a DÉMÁSZ ügyfelétől

Áramszámla tartozásra hivatkozva próbált pénzt kérni egy csaló a DÉMÁSZ ügyfelétől

2017. május 3., szerda
Áramszámla tartozásra hivatkozva próbált pénzt kérni egy csaló a DÉMÁSZ ügyfelétől

A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ ügyfélszolgálatára érkezett bejelentés, hogy a napokban Kiskunfélegyházán a társaság nevével visszaélve egy ismeretlen nő készpénzt próbált kicsalni egy ügyféltől.

Tizenkétezer forintos áramdíjtartozásra hivatkozva akart készpénzt kicsalni egy kiskunfélegyházi lakostól egy ismeretlen nő, aki a DÉMÁSZ munkatársaként mutatkozott be. A csaló, miután nem járt sikerrel, az eljárást úgy akarta hitelesíteni, hogy társával telefonon felhívatta az ügyfelet, akivel közölték, hogy tudomásuk van arról, hogy udvariatlanul beszélt munkatársukkal. Az esetről az ügyfél értesítette a rendőrséget és Társaságunkat is. A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ felelős energiaszolgáltatóként a fogyasztók vagyonvédelmét szem előtt tartva és a visszaélések megakadályozás érdekében felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a társaság munkatársai minden esetben igazolják magukat, és semmiféle készpénzes díjbeszedést nem végeznek a fogyasztó lakásán vagy telephelyén. Helyszíni munkavégzés esetén a DÉMÁSZ mindig előzetesen értesíti arról az érintett felhasználókat. Bármilyen gyanú esetén a nap 24 órájában elérhető e-vonalon (06 62 565 600) ügyfeleink azonnal ellenőrizhetik az adatok hitelességét vagy bejelentést tehetnek. A DÉMÁSZ minden esetben arra törekszik, hogy a szolgáltatás és a díjfizetés módja minél inkább alkalmazkodjon ügyfelei fogyasztási és fizetési szokásaihoz. A csekkmentes fizetési módok választásával - csoportos beszedés, bankkártyás fizetés vagy rendszeres egyedi átutalás - elkerülhető a villamosenergia-számla készpénzzel történő fizetése. Azoknak a fogyasztóknak, akiknek élethelyzetük miatt átmenetileg vagy tartósan nehézséget okoz az áramszámla határidőre történő megfizetése, a hátralék megelőzése érdekében a DÉMÁSZ egyedi elbírálás alapján részletfizetést biztosít. A DÉMÁSZ a szolgáltatást érintő változásokról, egyéb termékeiről, szolgáltatáscsomagjairól honlapján (www.demasz.hu) illetve az e-vonalon (06 62 565 600) keresztül is tájékoztatást nyújt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.