Közélet

30 szegedi óvodában akár 30 fős csoportok is lehetnek

30 szegedi óvodában akár 30 fős csoportok is lehetnek

2017. május 10., szerda
30 szegedi óvodában akár 30 fős csoportok is lehetnek
kultbiz003kf

Négy iskola igazgatójelöltjéről nyilvánított véleményt a kulturális bizottság. Megszavazták, hogy engedélyezzenek bizonyos számú óvodában 25 fő helyett 30 fős csoportokat. A tavalyi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem mindenhol éltek a lehetőséggel, általában egy-két fővel lépték túl az eredeti létszámot.

Két napirendi pontot tárgyalt nyílt ülésen a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottság szerda délután. A 25 fős maximális csoportlétszám 20 százalékkal történő átlépését 45 óvodából 30-ban engedélyezték.

Kardos János

, a Művelődési Osztály vezetője hangsúlyozta, hogy elvi lehetőségről van szó, általában egy-két fővel való túllépés a jellemző. Hozzátette, hogy egyes integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek két-, vagy háromszoros szorzóval jelenhetnek meg.

Dombi Gábor

(Együtt) bizottsági tag úgy vélekedett, hogy már a 25 fős csoportlétszám nehezen kezelhető, de a 30-as esetében még rosszabb a helyzet.

Hüvös László

(KDNP) azt javasolta, hogy a tényleges létszámot a Szeged Megyei Jogú Város Óvodák Igazgatósága szeptember 30-án terjessze a bizottság elé. Ezt azzal a módosítással fogadták el, hogy október 15-én történjen meg, mert ekkor egyébként is adatszolgáltatási kötelezettsége van a szervezetnek. Négy, a tankerület felügyelete alá tartozó iskolavezetői pályázatáról nyilvánított véleményt a bizottság, azokat a jelölteket támogatták, akiket a tantestületek is. A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola esetében

Flachné Vidéki Katalint

, Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskolánál pedig

Gera Tibort

ajánlotta minden tag. A Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény élére egyedül

Halászné Mándoki Anikó

pályázott, de őt nem támogatta szavazatával

Révész Mihály

(MSZP), a Deák-gimnázium volt igazgatója, míg a Deák Ferenc Gimnázium esetében a szintén iskolavezető Hüvös László tartózkodott

Gáspár Róbert

támogatása ügyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.