Közélet

Túrával és faültetéssel ünnepelték a Föld Napját + FOTÓK

Túrával és faültetéssel ünnepelték a Föld Napját + FOTÓK

2017. április 25., kedd
Túrával és faültetéssel ünnepelték a Föld Napját + FOTÓK
csaladi_nap006kf

Mintegy negyvenen járták be Szentmihályt, Gyálarétet, Klebelsbergtelepet és Kecskéstelepet a négy település közösségépítő, hagyományteremtő túráján.

A Föld Napja alkalmából több programot is rendeztek a hétvégén

Nógrádi Tibor

(Fidesz-L.É.T.) egyéni választókerületében. Első alkalommal szervezték meg a négy települést érintő gyalogtúrát, mely Szentmihályról indult, és a Gyálaréten, illetve Klebelsbergtelepen át Kecskéstelepre vezető kört biciklizve, futva vagy gyalogososan tehették meg a résztvevők. A debütálás során mintegy negyvenen vállalkoztak erre a feladatra. A legfiatalabb résztvevő, a Móravárost képviselő négy hónapos

Írisz

édesanyja ölében teljesítette a több mint 15 kilométeres távot. Az ötletgazda-szervezők,

Máté-Tóth Andrásné,

a Móricz Zsigmond Művelődési Ház igazgatója és Nógrádi Tibor azt szeretnék, ha a négy település összetartozásának erősítését célzó kezdeményezés szép választókerületi tradícióvá nőné ki magát, és néhány év múlva már több száz fős csapat járná be az utat. Azt a túrát, mely egyébiránt gyönyörű vidékeken vezet keresztül: a Szentmihály és Gyálarét közötti szántóterületeken, a Tisza árterében és töltésén, a kertvárosi településrészeken át érkezik meg a Szentmihály és Kecskéstelep közötti kerékpárútra. A képviselő portálunknak azt is megjegyezte, reményei szerint 2020-ban már a megújított, megfiatalított, megszépített Holt-Tisza mellett vezet majd a negyedik gyalogtúra útvonala. A Fekete István Általános Iskola adott otthont az immár hagyományos közösségépítő családi napnak, melynek középpontjában szintén a Föld Napjához illeszkedő programok álltak. A pedagógusok és a diákok egy vadalmafát ültettek el a sportpálya közelében. Mint elhangzott, ez a fafajta több mint száz évig is elélhet, és a törzse maximum 25 centis lesz, így igen alkalmas rá, hogy hosszú időn keresztül díszítse a közösségi teret, gyönyörködtesse és szolgálja az itt élőket. A családi nap keretében különféle sportrendezvényekkel, közös főzéssel, étkezéssel és baráti beszélgetésekkel is várták az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.