Közélet

Szegedi mozgalom segíti a határon dolgozókat

Szegedi mozgalom segíti a határon dolgozókat

2017. április 27., csütörtök
Szegedi mozgalom segíti a határon dolgozókat
no_mozgalom001kf

Csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a Segíts a mieinken mozgalom, amelynek célja, hogy segítse a határvédelemben részt vevőket.

Mint azt

Szalai Edit

, a Segíts a mieinken mozgalom alapítója elmondta, utazási irodájának köszönhetően rengeteg tapasztalatot gyűjtött a határokon történt dolgokról a migránsválság kirobbanása óta, ez volt az egyik motiváció, amiért létrehozták mozgalmukat. Kitért rá, nap mint nap kap segítség és információkérő telefonokat. A migránsok több segítséget (ételt és ellátást) kapnak a magyar határon, miközben az ott dolgozó férfiak nem számíthatnak ezekre, ezért a sok esetben a családjuktól hosszú időt távol töltő embereket segítené a mozgalom minden lehetséges formában. Ahogy Szalai Edit fogalmazott, ebben főképp az érintett nők segíthetnek, ugyanakkor a migránsválság nem csak őket, hanem egész Magyarországot és Európát befolyásolhatja. Hazánk jól kezeli a határokon kialakult helyzetet, ez pedig azoknak az embereknek köszönhető, akik ott végzik szolgálatukat, ezért minden elérhető módon segítené őket a mozgalom a folytatásban. Először egy kétoldalú kommunikációs csatornát hoznak létre, amelyet a

közösségi oldalon

használhatnak azok, akik segíteni szeretnének - itt egyúttal felmérnék azt is, mire lenne szükségük a határon szolgálatot teljesítő embereknek. A Segíts a mieinken mozgalom hosszú távra tervez, a jövőben a hadseregnél is hasonló módon segítkezne, amennyiben a migránsválság egyszer véget érne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.