Közélet

Környezettudatossággal és művészettel a jövő generációinak biztonságáért + FOTÓK

Környezettudatossággal és művészettel a jövő generációinak biztonságáért + FOTÓK

2017. április 11., kedd
Környezettudatossággal és művészettel a jövő generációinak biztonságáért + FOTÓK
bunmegelozesi_projekt04_gs

A Szegedi Vadaspark adott otthont a Generációk biztonsága című bűnmegelőzési projekt nyitórendezvényének.

Tízmillió forintos támogatással indult útjára a Generációk biztonsága című projekt a Bűnmegelőzési és Oktatási Szolgáltató Központ Egyesület nyertes pályázata által. A projekt alapja a generációk együttműködésének megvalósítása a biztonság érdekében. Az együttműködő partnerek közös programokat szerveznek a lakosság és a hatóságok közötti bizalom és együttműködés erősítése érdekében. A nevelési-oktatási intézményekben, illetve iskolán kívül, a fiatalok által látogatott helyszíneken életkor specifikus programok kerülnek megvalósításra. A projekt széles társadalmi összefogással valósul meg, a támogatók közt ott találjuk a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányságot, a Szegedi Vadaspark és Programszervező Közhasznú Nonprofit Kft.-t, a Szegedi Tankerületi Központot és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót. "A gyermekek biztonságáért csak közösen tudunk hatékonyan tenni, partnereink által nagoyn széles rétegét tudjuk megszólítani a lakosságnak, illetve elérni azokkal a programokkal, melyek a biztonságuk megteremtését, megóvását szolgálják" - mondta el hírportálunknak

Kispéter Andrea

, a Bűnmegelőzési és Oktatási Szolgáltató Központ Egyesület elnöke. Három fő elemből áll össze a projekt, egyfelől megjelenik a Kék tér, a rendőrség egy mintaprogramja, amelyhez a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában számos program, családi délután, illetve tanórai foglalkozás kapcsolódik. A másik rész a Szegedi Vadaspark Zöld Járőr programja, melyben többek között három iskolai és egy az Ágota Alapítvány által támogatott fiatalokból álló szakköri csoport ismerkedik, nyolc különböző témakörben, elsősorban az állatokra építő élményszintű foglalkozásokon, az embernek a természetre, a környezetre gyakorolt negatív hatásaival, s mindezek kiküszöbölésére szolgáló, mindenki által megvalósítható praktikáival. A harmadik csokor lényege a művészet, mint szenvedély. Ebben az elemben olyan továbbképzések kapnak helyet, mint például a jobb agyféltekés rajzolás, amely olyan tehetséget hoz ki az emberből, amiről nem is tudott, de van kalligráfia is, illetve a program kiegészül a generációk találkozásával a zene nyelvén, a fiatal zenészek időseknek szóló előadása által.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.