Közélet

Az IKV dolgozói szemétszedéssel bátorították a lakosságot a környezetük tisztán tartására

Az IKV dolgozói szemétszedéssel bátorították a lakosságot a környezetük tisztán tartására

2017. április 21., péntek
Az IKV dolgozói szemétszedéssel bátorították a lakosságot a környezetük tisztán tartására
ikv_szemetszedes003kf

Több tízmillió forintos költséget jelent az IKV SZINT üzletágának az illegális szemétlerakás. Azt tanácsolják a lakosságnak, hogy a központi segítségkérése helyett a kisebb problémákat önerőből oldják meg.

A Föld napja alkalmából az IKV egy Mérey utcai tömbházi udvarba hirdetett szemétszedési akciót. „Az IKV 20-25 munkatársa vesz részt a munkában: vezető beosztásúak, irodisták, fizikai dolgozók” – mondta Hegedűs János, az IKV Szegedi Intézmény Takarító (SZINT) Üzletág vezetője. Lakossági kérésre jöttek, rengeteg panasz érkezett ugyanis az illegális szemétlerakás miatt. Nem ez az egyetlen probléma a területen, a sajtótájékoztató első másodperceiben a médiumok munkatársait egy kisteherautó „rebbentette szét”. Néhány perccel korábban szólították fel a sofőrt, hogy hagyja el az udvart, mert nem parkolhat ott engedély hiányában. Az udvar száz százalékban önkormányzati tulajdonú, valamivel több, mint 300 ezer négyzetméternyi hasonló területet gondoz az IKV. Jelentős problémának nevezte a szakember, hogy az üres telkeket sokan szemétlerakónak használják, ez a város több pontján előfordul a Cserepes sortól a kiskundorozsmai Búza utcáig. Felszámolásuk, rendben tartásuk évente több tízmillió forintba kerül. Lépésükkel most arra szeretnék biztatni a lakóközösségeket, hogy akár önerőből is szervezzenek hasonló akciókat. Hegedűs szerint a belvárosi udvar problémája fél nap alatt megoldható, ezt összekötve egy pörköltfőzéssel még közösségépítő programnak is kiváló lehet. A gyakran egymást sem ismerő nagyobb IKV-s tömbökben élőket is közelebb hoznák egymáshoz. Ezért hamarosan a Temesvári körúti 17 emeletes házban és a Székely sori garzonlakásos házban közösségi napot tartanak. Gyermekrajzpályázatot is hirdet az IKV SZINT. A lurkóknak lakókörnyezetük tisztaságát kell bemutatni, a legjobb munkákat díjazzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.