Közélet

Áprilistól elindultak az Egyszülős Központ online szolgáltatásai

Áprilistól elindultak az Egyszülős Központ online szolgáltatásai

2017. április 2., vasárnap
Áprilistól elindultak az Egyszülős Központ online szolgáltatásai

Egyszülős Központ alakul az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével, az intézmény online szolgáltatásai áprilistól elérhetők - közölte az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vasárnap az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére 500 millió forintos állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével nyílik meg az év második felében az Egyszülős Központ, amely a szolgáltatásait az érintettek javaslatait figyelembe véve alakítja ki. A központ áprilisban elindította online szolgáltatásait: jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget. Az ingyenes szolgáltatások az alapítvány honlapján keresztül (www. egyszulo.hu) érhetők el. A közleményben emlékeztetnek arra, hogy ma Magyarországon mintegy 300 000 családból hiányzik az egyik szülő és ezek a családok több mint félmillió gyereket nevelnek. A 2005-ben létrejött alapítvány célja, hogy ezek a családok segítséget kapjanak mindennapi nehézségeik megoldásában. A szolgáltatások indítására rendezett Kóstolj bele az Egyszülős Központba! című vasárnapi programon az alapítvány beszámolója szerint Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára a központ létrehozásához nyújtott 500 millió forintos állami támogatásról szólva azt mondta: "Évek óta azon dolgozunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen." Sokszínű a magyar társadalom, sokféle család létezik, és a kormányzat abban kíván segíteni, hogy létesüljön egy olyan központ, ahol a hasonló sorsú emberek megbeszélhetik gondjaikat - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.