Közélet

Újítják a Tabán utcai óvodát

Újítják a Tabán utcai óvodát

2017. március 10., péntek
Újítják a Tabán utcai óvodát
taban_utcai_ovoda03_gs

Ráfért már a felújítás az 1970-es években épült Tabán utcai panel ovira. Eddig nem volt rá támogatás, hogy megújuljon, most TOP-forrásokból korszerűsítik az épületet.

Utoljára 1993-ban nyúltak a Tabán utcai óvoda épületéhez, akkor a tetőszerkezetet újították a panel ovin. A város mos teljes körű átalakítást tervezett: egyrészt hőszigetelik, korszerűsítik az elektromos és fűtési rendszert, felújítják a vizesblokkokat, másrészt a nyílászárókat is kicserélik - tudatta

Szentgyörgyi Pál

alpolgármester az üres épületben, ahol már elkezdődtek a munkálatok. Az 1970-es években épült óvodában az akadálymentesítésre is gondoltak, a feljutást rámpák segítik majd, illetve a mellékhelyiségeket úgy építik ki, hogy mozgáskorlátozottak is használhassák, összesen 179 millió forintért. A gyerekek a négy hónapos felújítás alatt az újszegedi Temesvári körúti óvodába járnak át, számukra minden reggel buszokat indítanak. Szentgyörgyi szerint ezt a szülők is elfogadták. A Tabán utca után hamarosan az Építő utcában is megkezdődnek a felújítások, arra további 173 millió forintot szánnak. Az ottani óvodásokat a Sólyom utcai intézményben helyezik majd el.

Nagy Sándor

úgy folytatta, további 9-11 épületen terveznek korszerűsítést, eszközbeszerzést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.