Közélet

Orbán Viktor Máltára utazott

Orbán Viktor Máltára utazott

2017. február 2., csütörtök
Orbán Viktor Máltára utazott

Csütörtök este Máltára utazott Orbán Viktor miniszterelnök, aki a pénteki nem hivatalos EU-csúcstalálkozón vesz részt a földközi-tengeri szigetországban - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel.

Az egynapos máltai uniós csúcstalálkozó - amelynek vendéglátója

Joseph Muscat

máltai miniszterelnök, levezető elnöke pedig

Donald Tusk

, az Európai Tanács elnöke - délelőtti munkaülésének témája a migráció lesz, amelyen a 28 uniós állam- és kormányfő a migráció külső dimenziójáról tart megbeszélést. A tanácskozás során várhatóan a Földközi-tenger középső térségében húzódó migrációs útvonalra és a líbiai konfliktus rendezésére helyezik a hangsúlyt. A délutáni munkaülésen előkészítik az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó Római szerződés 60. évfordulója alkalmából március 25-én rendezendő megemlékezést. Ennek keretében megbeszélést folytatnak a Nagy-Britannia kilépése után 27 tagú Európai Unió jövőjéről.

Havasi Bertalan

emlékeztetett: Orbán Viktor december elején tárgyalt Budapesten a máltai kormányfővel, akit biztosított arról, hogy Magyarország nagyra becsüli Málta soros uniós elnökséggel kapcsolatos törekvéseit, és jó partner lesz e hat hónap alatt, mindent megtesz, hogy megoldásokat, eredményeket találjon az EU keretein belül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.