Közélet

Morva: megmozdult a társadalom a hajléktalanokért

Morva: megmozdult a társadalom a hajléktalanokért

2017. február 13., hétfő
Morva: megmozdult a társadalom a hajléktalanokért

A korábbi évekénél hidegebb télben megmozdult a társadalom a hajléktalanokért - mondta az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Morva Emília, a Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője.

Mint mondta, a januári nagy hidegben a szervezetnek is újra kellett gondolnia tevékenységét, de azt is, hogyan szólítsa meg jól és hatékonyan a társadalmat, hangsúlyozva, ilyen helyzetben pótolhatatlan az önkéntesek segítsége, hiszen ők azok, akik - naponta többször is - felkeresik az utcán élőket, és próbálják meggyőzni őket, hogy menjenek be valamelyik hajléktalanszállóra. Hozzátette, ilyen helyzetben az életmentés a legfontosabb, így előfordult, hogy nem klasszikus elhelyezést biztosítottak; szállónak rendezték be egy időre a szeretetszolgálat kiállítótermét, de az is megesett, hogy valakinek széken kellett töltenie az éjszakát, hogy melegben lehessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.